Overslaan naar content

Teun van Steenpaal

“Ik heb de juiste plek voor mijn ontwikkeling gevonden”

Kansen krijgen én kansen pakken: bij Intus is dat heel gewoon. Teun van Steenpaal is net klaar met zijn studie technische bedrijfskunde als hij het kantoor bij Intus binnenloopt. In korte tijd groeit hij van starter tot ervaren Implementatie Consultant. De sleutel naar zijn succes? “Intus geeft me het vertrouwen om mezelf te ontwikkelen.” Lees hieronder zijn verhaal.

Hoi Teun, hoe ben jij bij Intus terecht gekomen?

Uiteindelijk via Indeed. Ik was mezelf online aan het oriënteren na het afronden van mijn studie. Ik wist dat ik de consultancy in wilde, maar welke tak daarvan wist ik nog niet. Ik vind namelijk heel veel leuk! Wat ik wel wist: ik wil mijn eigen projecten doen en ergens écht mijn tanden in kunnen zetten. Ik zocht daarom naar een organisatie met een open sfeer waarin ik mezelf goed kan ontwikkelen. Die vond ik bij Intus. 

Je werkt als Implementatie Consultant, wat houdt dat in?  

Als Implementatie Consultant bij Intus ben je van a tot z bij het implementatieproces betrokken. Als de klant heeft getekend, zorg je dat je inzichtelijk krijgt welke wensen er zijn en hoe dat wordt vertaald naar de inrichting van InPlanning. Op elk moment in het proces denk je mee met de klant en adviseer je hierin. 

Zijn er bijvoorbeeld nog andere producten van ons die beter aansluiten bij de wensen? Kunnen we de ideeën die we met de klant hebben bedacht ook écht ontwikkelen? Komen uit de software-tests nog wijzigingen die je samen met de Technisch Consultant moet oppakken? Je bent écht de spin in het web. Het is daarom handig als je het functionele stuk én het technische stuk snapt. Dan kan je daarin de vertaalslag goed maken.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?   

Vaak werk ik samen met de projectleider op locatie bij de klant. Als we voor het eerst naar een klant gaan, trappen we ons bezoek altijd af met koffie en een stukje taart. Ik neem daar altijd wat ruimer de tijd voor, omdat ik het belangrijk vind om elke klant goed te leren kennen. Je gaat natuurlijk voor langere tijd de samenwerking aan. 

Vanuit daar start het traject. We maken een technische scan van de systemen bij de klant en bepalen de wensen. Je zit daarbij vaak met een brede doelgroep aan tafel: manager, planners, salarisadministratie, directeuren. Vanuit die verschillende rollen kunnen er ook verschillende belangen zijn. Ik vind het leuk om daarin de adviserende rol te pakken en zo richting te geven aan de beste oplossing voor de klant. 

Wat was voor jou het moment dat je dacht: hier zit ik op mijn plek? 

Dat moet het moment zijn dat ik mijn eerste project toegewezen kreeg. In het begin liep ik mee met een collega die al een traject deed. Mijn ambitie was wel om snel mijn eigen project te krijgen. Toen dat moment daar was, zei mijn begeleider eigenlijk direct: ‘ga het maar doen en zelf uitzoeken. Mocht je vragen hebben, dan sta ik voor je klaar’.  

Juist die insteek is voor mij dé manier om snel stappen te zetten. Ik voel meteen veel vertrouwen doordat ze zeggen: ‘doe het maar gewoon.’ Zo kan je het jezelf echt eigen maken en leer je supersnel. 

Wat vind jij typisch Intus? 

Ons fanatisme! Je merkt bijvoorbeeld dat de mensen van sales er echt alles aan doen om een deal binnen te halen. Maar ook als we een spelletjesavond of floorball toernooi hebben, gaat iedereen all in. Laatst rende ik nog de longen uit mijn lijf tijdens een floorball toernooi tegen andere kantoren. Mijn team was dan wel laatste, maar aan de inzet heeft het in ieder geval niet gelegen!  

Jouw carrière ook een kickstart geven? Kom werken bij Intus!

Bij Intus zijn we altijd op zoek naar gedreven talent. Lijkt het jou leuk om net als Teun samen met ons het werkende leven van ruim 150.000 mensen nét iets leuker te maken? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer!