Overslaan naar content

Bertus van de Poll

“Bij Intus op de werkvloer staan we altijd voor elkaar klaar”

Er gaat niks boven een baan waarbij je écht op je plek zit. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Bertus van de Poll werkt al tien jaar als developer bij Intus en is nog steeds heel tevreden. Hoe dat komt? “Voor mij is het echt een combinatie van het werk zelf en de sfeer op de werkvloer.” Lees zijn verhaal hieronder.

Hoi Bertus, wat doe je precies voor werk? 

Ik ben lead developer bij het ontwikkelteam van Intus. We werken met InPlanning, een systeem waarmee onze klanten hun personeelsplanning regelen. Als developer binnen het ontwikkelteam maak ik het core product, eigenlijk de basisfunctionaliteit.

Hoe ben je bij Intus terecht gekomen?  

Ik kwam Intus tegen toen ik er in mijn zoektocht naar een nieuwe baan op LinkedIn achter kwam dat een vriend van me een connectie had met de huidige directeur van Intus. Ze bleken een goede samenwerking te hebben gehad. Dat zette me aan tot solliciteren!

Ik zie dat je al bijna tien jaar bij Intus werkt. Wat bevalt je zo aan Intus als werkgever?  

Wat ik het fijnst vind aan werken bij Intus, is dat het echt voelt alsof we één team zijn, terwijl we toch in aparte teams werken. We werken allemaal samen aan één product en staan altijd voor elkaar klaar. Bij ons op de werkvloer kun je altijd iemand om hulp of advies vragen. Ook buiten je eigen team, dus in mijn geval ook buiten de ontwikkelafdeling.

Ik vind mijn werk daarnaast inhoudelijk heel interessant. Ik ben steeds bezig om nieuwe functionaliteit te ontwikkelen en dat is iedere keer weer een puzzel die opgelost moet worden. Het idee dat ik iets maak dat gebruikt gaat worden door 150.000 gebruikers van InPlanning, geeft een kick.

En de sfeer op de werkvloer, hoe is die?

Die is heel gezellig en spontaan! De reden dat ik mijn werk zo leuk vind, is ook echt een combinatie van het werk zelf en de sfeer. Een collega had laatst bijvoorbeeld vanwege de hitte een ‘Korte broeken- en waterijsjesdag’ voorgesteld, dus we waren in korte broek op kantoor. Dat soort dingen maken werken bij Intus heel leuk!

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

We beginnen om 9:00 samen met een korte afstemming. Daarna ga ik aan de slag! Ik bouw nieuwe functionaliteit, voer technisch onderhoud uit of los een bug op. Op dit moment ben ik bezig een roostergenerator te bouwen. Deze kan met behulp van slimme algoritmes een perfect dienstrooster samenstellen voor een groep mensen. Dat soort taken doe ik eigenlijk altijd op kantoor, ik ga weinig naar klanten toe.

Wat is volgens jou typisch Intus?

Intus is heel pragmatisch: er zijn bij ons geen heilige huisjes. Werkt één van onze werkwijzen niet meer goed, of kan het efficiënter? Dan kijken we samen hoe we dat kunnen verbeteren. Twee jaar geleden hadden we bijvoorbeeld nog maar één ontwikkelteam, maar dat werd vanwege het aantal ontwikkelaars te groot. Toen was de vraag: hoe gaan we dat anders organiseren? We besloten uiteindelijk om het ontwikkelteam op te splitsen in twee teams op basis van bepaalde functionaliteit. Maar er waren ook andere verdelingen mogelijk, dus daar zijn natuurlijk wat brainstormsessies aan vooraf gegaan. Dat kenmerkt Intus heel erg: alle goede ideeën zijn welkom!

Wat maakt je trots op je werk?

Ik ben het meest trots op mijn werk wanneer we aan het eind van het hele proces goede feedback krijgen van de eindgebruikers. Als zij tevreden zijn, geeft dat voldoening. Daar doe ik het uiteindelijk allemaal voor!

Jouw carrière ook een kickstart geven? Kom werken bij Intus!

Bij Intus zijn we altijd op zoek naar gedreven talent. Lijkt het jou leuk om net als Teun samen met ons het werkende leven van ruim 150.000 mensen nét iets leuker te maken? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer!